Він відбувається на базі Національного академічного музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка. Ідею проведення заходу підтримали Харківська, Луганська, Запорізька та Донецька ОВА. Подію приурочили до Дня Незалежності України. На глядачів чекають десять вистав і читання від драматургів та акторів.

«На відкритий фестиваль Дніпро.театр.ua запросили релоковані Луганський та Маріупольський колективи і ті, що працюють на Запоріжжі та Харківщині. Переселенці звідти зможуть подивитися дійство безплатно», — розповіла начальник управління культури, туризму, національностей і релігій Дніпропетровської ОВА Наталя Першина (на знімку).

Серед постановок —  вистава маріупольського колективу «Крик нації» про життя і долю Василя Стуса. Дніпровський національний театр імені Т.Г. Шевченка підготував документальну драму «Край», яка складається з листів і повідомлень дівчини своєму нареченому. Також дніпряни покажуть виставу «З вірою і надією в серці» про маму українського захисника, яка чекає сина додому. Експериментальна постановка харків’ян на основі життєвих історій

«О, цей чудовий світ!» розповість про двох братів та їхнього вірного друга-пса.

«Віримо, що завдяки таким заходам наша область буде консолідуючою силою — культурним форпостом у висвітлені теми війни, миру, гармонії та пошуку сенсу життя», — підкреслила керівник літературно-драматургічної частини театру імені Т.Г. Шевченка Валентина Галицька.

Дніпропетровська область.

Фото Дніпропетровської ОВА.