У першому півріччі поточного року доходи загального та спеціального фондів Івано-Франківщини становлять понад 1,6 мільярда гривень. Це більш як половина затвердженого річного плану, що свідчить про міцне економічне підґрунтя для реалізації регіональних програм. Такий лейтмотив 23-ї сесії обласної 
ради.

Під час сесійного засідання депутати внесли зміни до чотирьох обласних програм та передбачили на них додаткові кошти із бюджету, зокрема понад 20 мільйонів гривень додатково — на забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи й надання допомоги військовим частинам. Ішлося так само про можливості поліпшення медичної реабілітації в області: такі послуги надають нині 15 комунальних закладів охорони здоров’я.

Зміцнення обороноздатності обговорили й під час розгляду інших питань життєдіяльності області, адже нині це головний пріоритет. А ще — підтримка родин наших захисників та захисниць, вшанування пам’яті полеглих бійців. Зокрема, одне з депутатських звернень до органів центральної влади стосувалося присвоєння посмертно звання Герой України Ігорю Олійнику та Дмитру Бойчуку.

На сесійному засіданні голови облвійськадміністрації Світлана Онищук та облради Олександр Сич нагородили мешканців Прикарпаття, котрі відзначилися бойовими звитягами та волонтерською діяльністю, отримали значні успіхи задля іміджу держави та Івано-Франківщини.

«Бажаю сили духу, духу волі й духу незалежності, бо це — головна запорука нашої Перемоги!», — зазначив Олександр Сич.

Затверджено фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природнього середовища за рахунок планових надходжень та перевиконання бюджету.

Задля мінімізації ризиків підтоплень під час повеней передбачено будівництво та реконструкцію гідротехнічних і берегоукріплювальних споруд.

Депутати також схвалили Концепцію інтегрованого розвитку гірських територій Прикарпаття на найближчі два роки. Це покращення інфраструктури, започаткування нових виробництв, активізація міжрегіонального і транскордонного співробітництва, що сприятиме громадам стати успішними та інвестиційно привабливими. Адже Перемога має бути й на економічному напрямі.

Івано-Франківська область.

На знімку: у президії — Світлана Онищук та Олександр Сич.

Фото прес-служби ОВА.