Зокрема, й ті фахівці, котрі працюють на Полтавській державній сільськогосподарській дослідній станції та у Полтавському державному аграрному університеті.

Саме вітчизняні районовані сорти забезпечують найвищу врожайність на полях краю. Тільки сортів озимої пшениці, виплеканих у науково-виробничому центрі селекції та насінництва Полтавського державного аграрного університету, до Держреєстру занесено вже понад два десятки! Найщедріші на ваговите зерно та найстійкіші до примх погоди і "витівок" шкідників культивують не лише в Україні.

І в тому, що, скажімо, нинішнього року середня врожайність головного полтавського хліба – озимої пшениці – сягнула майже 58 центнерів з гектара, є вагомий внесок фахівців сортовипробування. Плідною була і залишається їхня співпраця й із селекціонерами Полтавської державної сільськогосподарської дослідної станції, котрі спеціалізуються на виведенні сортів кормових культур.

Полтавська область.

Фото з сайту департаменту агропромислового розвитку ОВА.