Ціни, що пустилися в радісний танок перед Новорічними і Різдвяними святами, не додають оптимізму жителям Криму, і особливих перспектив у наступному році вони не мають.
Кореспондент «Голосу України» пройшовся базарами і магазинами Сімферополя, щоб з’ясувати, що можуть собі дозволити купити кримчани до новорічного столу. З’ясувалося: не так уже і багато.
Ціни на м’ясо дедалі зростають, не дотримуючись моралі.
Вирізка — 400—500 рублів за кілограм, або майже 200 гривень, качка (не запечена з яблуками, а свіжа) — від 600 до 1000 рублів. Якщо казати про ковбаси, то ціни тут також зашкалюють. Навіть варена, одна з найдешевших для приготування традиційного новорічного салату, коштує майже 170—250 рублів за кіло. Свинячі рульки, які ще тиждень тому коштували по 70 рублів, тепер удвічі дорожчі (на знімку).
Неодмінний атрибут новорічного столу — шампанське — коштує приблизно 230—600 рублів за пляшку. Залежить від виробника і марки.
Загалом Новий рік багатьом кримчанам вочевидь не в радість. І вже точно робітникам тих підприємств, які зустрічатимуть його з багатомісячною заборгованістю із зарплати, яку так і не виплатили, всупереч обіцянкам.
Єдине, що радує, то це ціни на мандарини, які коливаються від 65 до 80 рублів, але мандаринами ситий, звичайно, не будеш...
Сімферополь.
 
Фото автора.