Учора о 12-й годині дня на спецполігоні біля села Хмельницьке Балаклавського району сапери знешкодили авіабомбу часів Другої світової війни вагою в тонну.
Осколково-фугасну бомбу SD-100012 німецького виробництва виявили в передмісті Севастополя — Інкермані — 8 листопада. Роботу фахівців міського управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України ускладнювала низка чинників: боєприпас перебував на крутому схилі, поруч розташовані житлові будинки, Інкерманський Свято-Климентіївський чоловічий печерний монастир, а також залізнична станція, нафтосховище, жвава автотраса. Усе це виключало підрив бомби на місці — її необхідно було транспортувати на спецполігон.
На підготовку операції зі знешкодження небезпечної знахідки, яку спільними зусиллями розробили та провели сапери, співробітники УМВС і службовці Військово-Морських Сил України, пішло чотири дні.

Спочатку передбачалося, що в день знищення бомби необхідно буде відселити понад п’ять тисяч місцевих мешканців. Але після ретельного опрацювання маршруту та технології транспортування рятувальники прийняли рішення евакуювати тільки жителів одного 4-квартирного будинку і скасувати заняття у двох школах Балаклавського району.