Сьогодні має відбутися чергове засідання Київської міської ради. А вчора, з ініціативи організації «Воля», під Київрадою тривала акція (на знімку), де обговорювали три питання. Першим і найважливішим стало земельне. Активістів зібралося небагато.

— На сесію виноситься 65 питань про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, — сказав Максим Маньковський, член «Волі». — Закликаю всіх городян цікавитися проектами порядку денного засідання Київради. Бо це насправді стосується кожного киянина. Адже завтра на дитячому майданчику неподалік вашого будинку може з’явитися паркан і почнеться будівництво хмарочоса. Тоді ви схаменетеся, почнете заважати і протестувати, але буде запізно. Тому не лінуйтеся, дивіться, стежте за рішеннями по ваших районах. Будьте пильними: місто продовжують дерибанити!

Другим питанням обговорення стало обіцяне будівництво гілки метро на житловий масив Троєщина. Там, за словами директора аналітико-дослідницького центру «Інститут міста» Олександра Сергієнка, живе кожен п’ятий киянин. Тому вирішення цього транспортного питання має стати пріоритетом у діяльності влади міста. Утім, реальних дій немає. «Ще Черновецький обіцяв відкрити метро. Але будівництва немає, коштів — також. Такими темпами раніше 2030 року кияни метро на Троєщину не побачать», — прогнозує М. Маньковський.

Порушили також питання знищення зелених зон, незаконних забудов. От тільки кворуму, вочевидь, не зібралося. Адже масштабною цю акцію назвати не можна. «Хочемо розбурхати киян. Ви ж бачите, як мало виходить людей на вулиці. Вони зневірилися... Але ми спробуємо стати тим локомотивом, який потягне за собою київську громаду. І віримо, що збиратиметься дедалі більше людей. Крім того, хочемо достукатися й до опозиції: ви ж депутати, зробіть щось», — спробував пояснити мету проведеної акції М. Маньковський.

Небайдужі кияни зібралися обговорити проблеми міста.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.