У День місцевого самоврядування голова обласної ради Віолета Лабазюк подякувала очільникам територіальних громад, депутатам місцевих рад та працівникам виконавчих органів — усім, хто служить громадам, за співпрацю та ефективну роботу в умовах воєнного стану. Вона вручила низку відзнак від Верховної Ради України, асоціації місцевого самоврядування та обласної ради.

За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняного агропромислового комплексу, активну громадську діяльність, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм Почесну грамоту Верховної Ради України отримав депутат обласної ради, генеральний директор ТОВ «Група Компаній «ВІТАГРО» Петро Лабазюк. Грамотою Верховної Ради також нагороджено депутата обласної ради, голову фермерського господарства «КОЛОС» Руслана Скримського.

За розбудову та утвердження місцевого самоврядування на Хмельниччині, активну громадянську позицію в умовах воєнного стану, вагомий особистий внесок у наближення Перемоги Почесною грамотою всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська Асоціація районних та обласних рад» було відзначено окремих депутатів обласної ради.

До привітань долучився і перший заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Тюрін. Він передав Подяку Голови Верховної Ради крупецькому сільському голові Валерію Михалюку та Почесну грамоту Міністерства охорони здоров’я директору Хмельницького обласного центру служби крові Володимиру Левицькому.

Від імені Верховної Ради України учасників зібрання привітав народний депутат України Сергій Мандзій (на знімку):

— Уже десятий рік у нашій країні триває війна, другий рік — велика війна. Тож зрозуміло, що всі ресурси держава мусить витрачати на фронт, на передову. Але завдяки реформі децентралізації та праці кожного, хто долучився до її проведення, місцеве самоврядування перетворилось на потужну гілку влади та підставило своє плече державі у найважчі часи.

Не стала винятком і Хмельниччина. Від початку широкомасштабного вторгнення область прийняла 250 тисяч внутрішньо переміщених осіб, прихистила кілька десятків релокованих підприємств. Мешканці краю передали сотні тонн гуманітарної допомоги у регіони, які найбільше постраждали від ворожих атак і бомбардувань. А ще — надають усіляку допомогу населеним пунктам, що відновлюються після деокупації.

Усе це стало можливим завдяки нашій єдності. Про це потрібно пам’ятати постійно, щоб ми не повторили ті історичні помилки, коли Україна зазнавала поразки в боротьбі за свою незалежність через розколи, які з’являлись і у владі, і в суспільстві. Тільки в єдності наша Перемога.

Подякувавши колегам за активну громадську діяльність, вагомий внесок у соціально-економічний розвиток регіону, Сергій Мандзій нагородив Подякою народного депутата голову обласної ради, її заступників, а також керівників депутатських фракцій в обласній раді.

Із нагоди свята обласна рада передала в територіальні громади краю понад сотню відзнак для кращих працівників міських, селищних та сільських рад.

Фото надано автором.