Україна виконує водночас дві стратегічні цілі: обстоює територіальну цілісність країни та готується до вступу до Європейського Союзу. Те, що два роки тому здавалося неймовірним, нині набрало реальних обрисів. Запорука успіху - консолідація всього суспільства й підтримка міжнародних інституцій.

Ці засади підтвердили на Форумі регіонального розвитку у Львові за участі представників Європейської Комісії, ООН, USAID, Офісу "Горизонт Європа", народних депутатів, підприємців та експертів різних рівнів. Захід з ініціативи облвійськадміністрації, обласної ради та Агенції регіонального розвитку якраз і мав на меті об'єднання громад, громадського сектору та бізнесу задля спільної реалізації стратегічних завдань у контексті євроінтеграційних процесів.

"Найважливіше зараз - збільшувати воєнну міць заради нашої Перемоги, і розвиток економіки має бути підпорядкований цій меті, - наголосив начальник ОВА Максим Козицький. - Підприємства у складних умовах працюють, сплачують податки і забезпечують людей роботою. Важливе завдання у процесі євроінтеграції - забезпечити прозоре ведення бізнесу, отримати знання та організувати виробничий процес так, щоб бути готовими до нових ринків, аби регіони України були цікаві для тих, хто готовий залучати в нашу державу інвестиції світового рівня. Окрема вдячність координаторці системи ООН в Україні Деніз Браун - за фахові думки і конструктивний діалог заради наближення європейського майбутнього для України".

У межах форуму відбулися дві панельні дискусії: "Регіональний розвиток у контексті євроінтеграції: виклики та перспективи" та "Міжнародні програми для підтримки бізнесу - драйвери економічного розвитку".

"До Євросоюзу вступає не уряд, а вся країна, - зазначив в. о. голови облради Юрій Холод. - Тож спільно - влада, громадськість і бізнес, громади та регіони - маємо навчитися максимально тісно співпрацювати між собою, шукати партнерів за кордоном, творити проекти і вперто лобіювати їх у всіх можливих інституціях. А далі - рішуче, швидко і якісно виконувати та звітувати. Від наших знань та співпраці залежить, чи зможемо ефективно використовувати ресурси міжнародних донорів. Бо підтримка і допомога ззовні вкрай потрібна".

У межах форуму відбувся благодійний аукціон на підтримку воїнів львівської 125-ї бригади Тероборони ЗСУ. Представлено три унікальні лоти. Щит з Гербом України та Архангелом Михаїлом - символ мужності та перемоги над злом з написом "QUIS ET DEUS". Так само - ексклюзивна колекція Шевронів - зібрання відзнак із 60 бригад, що відображають дух та історію наших військових. А ще срібна купюра номіналом 10 гривень - раритетний зразок із сертифікатом автентичності у стильному футлярі.

На знімку: серед лотів - шеврони 60 бригад.

Фото прес-служби ОВА.