Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Його створення стало підсумком реалізації Меморандуму про співпрацю між Чернівецькою обласною радою, Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я».

Тоді заступник міністра юстиції Олександр Банчук (на знімку ліворуч), який брав участь у відкритті закладу, зазначав, що створення центру на Буковині стало можливим завдяки ініціативі обласної ради і є гарним прикладом вирішення проблемних питань завдяки регіональній та відомчій співпраці.

«Україна майже два роки відбиває повномасштабну російську воєнну агресію та майже 10 років бореться за свою територіальну цілісність, за своїх людей. У цей важкий час одним із пріоритетів своєї роботи обласна рада визначила піклування про дітей. Створення центру за моделлю «Барнахус» — це практична реалізація вимоги Конвенції ООН щодо захисту дітей від усіх форм насильства. Втілити її у життя вдалося завдяки ефективній взаємодії учасників процесу. І ось минув уже рік якісної роботи. За цей час було розглянуто 16 справ за участю дітей, які постраждали або стали свідками насильства. Турбота про маленьких українців залишається пріоритетним напрямом нашої діяльності», — каже голова облради Олексій Бойко (на знімку праворуч).

Кожному, хто долучився до ініціативи, посадовець подякував за підтримку та плідну роботу.

Чернівецька область.

Фото прес-служби облради.