Віктор Бондар, Данило Гетманцев.

Верховна Рада почала роботу з розгляду законопроекту № 9667-1 про уточнення правових засад регулювання  системи гарантування вкладів фізичних осіб. Документ (який надає Фонду гарантування вкладів фізосіб право приймати правила, які є обов’язковими до виконання банками—учасниками Фонду, виводити неплатоспроможні банки з ринку та ліквідовувати такі фінансові установи) прийняли за основу 270 голосами народних депутатів.

Як зазначав раніше автор цього законопроекту голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, ці зміни мають переважно юридично-технічний характер. Вони полегшують реалізацію функцій Фонду. Зокрема, закон визначає чіткий механізм черговості задоволення вимог вкладників та інших кредиторів щодо банків, де триває процедура ліквідації. Врегульовує питання, коли виконавець державного оборонного замовлення має гроші в банку, який ліквідовують.

Народні депутати заслухали правки до законопроекту № 10062 про електронний реєстр військовозобов’язаних та набуття статусу ветерана війни. Авторами виступила велика група народних депутатів з різних фракцій: Давид Арахамія, Петро Порошенко, Михайло Цимбалюк, Ірина Геращенко, Євгенія Кравчук, Олексій Гончаренко, Ярослав Юрчишин, Мар’яна Безугла та інші.

Документ передбачає збір та автоматичну передачу персональних даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів до Єдиного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Дані на особу збиратимуть в єдине досьє.

На момент здачі номера цей документ народні депутати розглядали у другому читанні. Голосування відбудеться у найближчі пленарні дні.


Під час засідання.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.