З представниками уряду, громадських та міжнародних організацій, у межах проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», чернівецький міський голова Роман Клічук обговорив важливі питання щодо реагування та запобігання сексуальному насильству, пов’язаному з війною.

Він повідомив, що завдяки партнерству Чернівецької міської ради та Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні — UNFPA Ukraine сьогодні відкрито притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

«Фонд ООН у галузі народонаселення надав підтримку у понад 15 мільйонів гривень для реалізації спільних проєктів, які успішно впроваджуються у нашій громаді. Серед них: ВОНА хаб. Чернівці, центри допомоги врятованим, безпечний простір для жінок і дівчат «Вільна». А також кризова кімната для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, та мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі», — каже Роман Клічук.

За його словами, він отримав позитивні відгуки про реалізовані проєкти від урядової уповноваженої з ґендерної політики Катерини Левченко, представників Офісу віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, заступника представника UNFPA в Україні Павла Замостьяна.

«Ми вдячні за спільні зусилля та підтримку у втіленні цих важливих проєктів для нашого міста», — зазначив Роман Клічук.

Чернівецька область.