І питання щодо метро буде розглядатися парламентською тимчасовою спеціальною комісією як перший кейс.

Про це заявив народний депутат, заступник Голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін, який очолює цю парламентську ТСК.

«Ми маємо фокусуватися на тому, щоб ця історія не завершилася форматом цапа-відбувайла. Ми розуміємо, що ця людина (начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський) – не просто очільник метрополітену, а це представник політичної партії «Удар» Віталія Кличка. Це людина, яка перебувала на посаді практично десятиліття. Це те десятиліття, коли в Києві було відкрито нуль станцій метрополітену, а шість зачинено цього року, коли метро, безумовно, є об’єктом критичної інфраструктури. Це все є предметом розслідування, зокрема парламентської тимчасової спеціальної комісії, яка тепер однозначно питання «Київського метрополітену» буде розглядати як перший кейс уже наступного тижня», – зазначив політик.

Він наголосив, що дуже важлива саме увага авторитетних ЗМІ до проблем у столиці.

«Коли на це звертають увагу представники політикуму, то відразу київська міська влада починає політизувати процес і казати, що це політичні суперечки. Тут же розслідування зробили відомі журналісти, чий авторитет мало в кого викликає сумнів, тому, думаю, це підстава в тому числі для відповідних розслідувань», – сказав парламентарій.

Він також додав, що не довіряє заяві Віталія Кличка щодо ситуації з Брагінським.

«Я прочитав заяву Кличка, особисто в мене вона може викликати лише посмішку. Думаю, що це спроба на низовій ланці очільника метрополітену просто закрити цей кейс і сказати, що нібито «ми очищуємося від потенційних корупціонерів». Упевнений, що треба копати далі, досліджувати питання повноцінно і дізнатися, чи керівництво міста про це знало й заплющувало очі, чи воно знало і не заплющувало очі, а було дотичне, чи воно дійсно нічого не знало. Але тоді постає питання, а хто ж керує столицею, якщо інформацією про розвал метрополітену не володіють люди, які при владі протягом 10 років», – підкреслив народний депутат.

На його переконання, якщо будуть доведені факти стосовно корупції чи бездіяльності, то все це має завершуватися конкретними речами, зокрема конкретними строками.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України