Із цієї нагоди відбулося засідання литовського Сейму, повідомила політик. «Ставши членом НАТО та приєднавшись до Європейського Союзу, Литва посіла своє законне місце в політичних, безпекових та економічних структурах Європи. Після виходу окупаційної російської армії з Литви — це був переломний момент у новітній історії нашої країни», — передає слова Спікерки литовського Сейму Вікторії Чміліте-Нільсен заступниця глави українського Парламенту.

Спікерка окремо подякувала Сейму за цілеспрямованість і єдність у прийнятті важливих рішень для захисту Литви та підтримки України після початку повномасштабного вторгнення рф. «Пані Вікторія висловила сподівання, що Україна буде повноправним членом НАТО і це стане доказом спільної відданості свободі, демократії та безпеці», — написала на своїй фейсбук-сторінці Олена Кондратюк.

«Дякую пані Спікерці та Сейму Литви за величезну допомогу та підтримку України. Ми постійно відчуваємо і дуже цінуємо солідарність усього Литовського народу! Переконана, одного дня ми разом із нашими литовськими друзями відсвяткуємо членство України в НАТО», — йдеться в повідомленні.

Вл. інф.