І щоб у майбутньому повномасштабні війни не повторювались, агресора треба покарати. На практиці це означає: дати Україні все для Перемоги. На цьому наголошує народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Все, що зробив, робить і далі робитиме путінський режим — це наслідок слабкої реакції лідерів вільного світу. Зараз росія як шкільний хуліган, який ображає інших дітей у їдальні. Він не розуміє слів вчителя «не роби цього», але припинить, якщо отримає справжнє покарання за свої дії. Агресора слід покарати, надавши Україні далекобійні ракети, необхідну кількість боєприпасів і снарядів, важку техніку і винищувачі.

Поставити безпеку демократичного світу вище за передвиборчі баталії. Все це слід зробити швидко і в достатній кількості. Бо шкільні хулігани бояться сили і розуміють тільки силу», — пояснює лідерка «Голосу».

Після стількох років виснажливої війни немає іншого виходу, як Перемога України. І ця Перемога потрібна Заходу  тією ж мірою, що і Україні.

«Повернення до старих підходів, до «business as usual», неможливий. Демократичний світ, його цінності, спосіб життя опинилися під загрозою. Нам усім потрібні рішучі дії, можливо, навіть радикальніші, ніж ті, які були зроблені на початку повномасштабного вторгнення.

Україна має перемогти в цій війні. І ця Перемога потрібна не тільки Україні, а й всьому демократичному світу. Але цей світ має змінити підходи від просто «дати Україні все для боротьби з агресією» до «дати Україні все для Перемоги», — підсумовує народна депутатка.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.