Також це нівелюватиме страх Заходу перед вилученням коштів країни-агресора. Про це в кулуарах Верховної Ради заявила народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Паралельно з голосуванням за виділення допомоги у 61 мільярд доларів, був проголосований ще один дуже важливий законопроєкт — щодо конфіскації заморожених російських активів. Цей документ передбачає, що США конфіскують 10 мільярдів доларів російських активів, які є вже замороженими, а також дають сильний чіткий сигнал нашим європейським партнерам, що конфіскувати російські гроші не страшно, це можна робити, це потрібно робити і час настав», — пояснює народна депутатка.

Ці дії свідчать про злам сприйняття партнерами цієї війни і переходу до концепції «дати Україні перемогти».

«Основним символом цього рішення є те, що західні партнери нарешті переходять від «допомоги Україні воювати» до «допомоги Україні виграти війну».

Ми очікуємо, що після прийняття цього законопроєкту і після того, як президент США зробить першу конфіскацію, в європейських країнах аналогічні процеси підуть набагато швидше, і будь-які застереження, політичні чи юридичні, вже не матимуть сенсу. Саме тому ми чекаємо, щоб цей законопроєкт набув чинності, і будемо працювати далі, щоб поширити цю концепцію на інші країни. російські гроші повинні працювати на Перемогу України», — наголошує лідерка «Голосу».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.