Несподіванка: з’ясовується, Новий рік уже мандрує до Києва! Про це свідчить ялинка, яку привезли на майдан Незалежності. Вона в розібраному вигляді зберігалася у галереї «Лавра». Зібрати окремі елементи в дерево мають до 19 грудня — Дня Святого Миколая.

Воно — те саме, котре тішило киян торік. Щоправда, додадуться світлові елементи, буде змонтовано яскравішу верхівку висотою три метри, яка періодично складатиметься і розкладатиметься, постійно змінюючи «вбрання». Навколо гілок на санях, запряжених оленями, «мандруватиме» механічний Дід Мороз. А в ілюмінацію «вплетуть» нові кольори — символіку Євросоюзу. Тож вийде справжнє шоу.

Вартість цього задоволення поки що невідома. Знавці кажуть, що воно обійдеться місту майже в мільйон гривень. Щоправда, в КМДА не виключають: зміни у вигляді ялинки будуть скромнішими.

«Вирощуватиме» 38-метрове новорічне дерево компанія, яка пообіцяє змонтувати його якомога швидше. Що-правда, місто з минулого року заборгувало близько 70 тис. грн. за його обслуговування. До речі, на найближчу сесію Київради має бути винесене питання про передачу ялинки на баланс КМДА. Адже нині вона належить благодійному фонду, що сплатив за неї понад три мільйони гривень.