На звернення Віцеспікерки Парламенту України Олени Кондратюк до азербайджанської сторони Міністр закордонних справ Джейхун Байрамов підтвердив, що Азербайджанська Республіка візьме активну участь у міжнародній конференції з відновлення України, що відбудеться у червні цього року у Берліні.

Від імені України Віцеспікерка також запросила Азербайджан взяти участь у Саміті миру у Швейцарії.

«Сподіваємося, що ви долучитеся до одного або кількох пунктів Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Наприклад, у питаннях енергетичної безпеки або розмінування», — зазначила Олена Кондратюк.

Окрім того, вона порушила важливу й болісну тему щодо повернення незаконно депортованих росією українських дітей: «Розраховуємо, що дружній Азербайджан розгляне можливість приєднатися до Міжнародної коаліції за їх повернення».

Сторони також відзначили успіхи у розвитку міжпарламентської співпраці між країнами і на рівні керівництва парламентів, і на рівні груп дружби.

Зі свого боку, Міністр закордонних справ Азербайджанської Республіки запевнив, що стратегічне партнерство між нашими країнами було й залишається незмінним. За його словами, азербайджанський народ, як ніхто інший, співпереживає українському народу.

«Азербайджанська Республіка з перших днів після 24 лютого надавала гуманітарну допомогу Україні та продовжить її надавати», — наголосив, зі свого боку, Джейхун Байрамов.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.