Комітет Верховної Ради України з питань правової політики повторно розглянув на своєму засіданні 1 травня 2024 року проект Закону про внесення змін до Закону України «Про доступ до судових рішень» щодо запобігання розголошенню відомостей досудового розслідування (реєстр. № 7033 від 9 лютого 2022 року), поданий народними депутатами України Д. В. Масловим та С. А. Міньком (далі — законопроект № 7033), проект Закону про внесення змін до Закону України «Про доступ до судових рішень» щодо запобігання розголошенню відомостей досудового розслідування (реєстр. № 7033-1 від 24 лютого 2022 року), поданий народними депутатами України В. В. Кабаченком та іншими (далі — законопроект № 7033-1), та проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання розголошенню окремих відомостей у текстах судових рішень, поданий за результатами засідання Комітету 10 січня 2023 року відповідно до частини другої статті 110 Регламенту Верховної Ради України народними депутатами України Д. В. Масловим та іншими (далі — Законопроект № 7033-д).

У зв’язку із прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» члени Комітету вважають, що під час підготовки до другого читання законопроекту № 7033-д є необхідність у застосуванні статті 116 Регламенту Верховної Ради України в частині положень, що стосуються змін, внесених вказаним Законом, який набирає чинності 18 травня 2024 року.

З огляду на зазначене Комітет з питань правової політики вирішив переглянути свій висновок від 10 січня 2023 року та рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу законопроект  № 7033-д із застосуванням частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України щодо необхідності внесення пропозицій і поправок щодо виправлень, уточнень, усунення помилок та/або суперечностей у тексті цього законопроекту, інших структурних частин цього законопроекту та/або інших законодавчих актів, що не були предметом розгляду в першому читанні та відповідають предмету його правового регулювання.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.