1 травня 2024 року на позачерговому засіданні члени Комітету розглянули проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України, Кримінального кодексу України та інших законів України щодо запровадження діяльності Спеціалізованої економічної прокуратури (реєстр. №11087).

Комітет прийняв рішення відхилити законопроект.

Народні депутати також розглянули три законопроекти, підготовлені до розгляду в першому та другого читаннях:

- про внесення зміни до частини першої статті 14 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» 
(реєстр. №11168).

Комітет рекомендує Парламенту прийняти законопроект за основу і в цілому;

- про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за військові правопорушення (реєстр. №10379).

Члени Комітету прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проект в другому читанні та в цілому як закон.
Довідково: після численних обговорень Комітет підтримав редакцію законопроекту щодо посилення відповідальності за порушення правил військового обліку та законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, яка була підтримана народними депутатами України спільно з Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством оборони України, яке на засіданні представила Заступник Міністра оборони України Наталія Калмикова.

- про внесення змін до статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо усунення законодавчого недоліку (прогалини) відносно адміністративної відповідальності батьків або осіб, які їх замінюють, за ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх дітей (реєстр. №9390).

Комітет за результатами розгляду рекомендує Парламенту прийняти законопроект в другому читанні та в цілому як закон.

Комітет розглянув у першому читанні й рекомендує прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо оперативності кримінального провадження з дотримання міжнародних стандартів та принципу верховенства права (реєстр. №11039).

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.