У Криму підрахували надходження від плати за землю. За десять місяців за цією статтею бюджет поповнився на понад 510 млн. грн. Такі дані оприлюднила прес-служба кримського управління Міністерства доходів і зборів.

Станом на 1 жовтня на півострові платили за землю 9,6 тисячі юридичних осіб і майже 231 тисяча фізичних. Надходження зростають, і за рік вони збільшилися на 29,2 млн. грн. Однак, як зазначають у Міндоходів, ці суми мають бути більшими, оскільки орендні ставки часто занижують.

«Основними резервами надходжень плати за землю є приведення договорів оренди землі у відповідність до законодавства, тобто не менше трикратного розміру земельного податку, своєчасне оформлення договорів оренди земельних ділянок. Через несвоєчасне вирішення цих проблемних питань у бюджет АРК 2013 року не надійшло близько 36 мільйонів гривень», — зазначив начальник кримського управління Міндоходів Олександр Кондрашов.

Ще одним резервом поповнення бюджету мають стати надходження від продажу землі несільськогосподарського призначення. Водночас проведення земельних торгів на аукціонах, запланованих на жовтень, відкладено до початку наступного року.

Крим.