До голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка під час особистого прийому 22 жовтня звернулася група інвалідів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які є представниками Чернігівської обласної організації Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86». Ліквідатори вручили голові комітету адресоване керівництву держави звернення щодо пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців, котрі працювали на даху четвертого реактора та проммайданчику ЧАЕС з 26 квітня по 14 грудня 1986 року (від вибуху на четвертому реакторі до закриття пошкодженого енергоблока саркофагом).
Інваліди-ліквідатори звернулися до керівництва держави з проханням відокремити ліквідаторів аварії на ЧАЕС від інших категорій людей, які користуються пільгами чорнобильців, і, зокрема, передбачити їм виплату пенсій у розмірі 6—10 мінімальних пенсій за віком без урахування рівня заробітної платні на підприємствах, де працювали ліквідатори. При цьому чорнобильці відзначають, що законність призначення таких пенсій підтверджено рішеннями багатьох судів по всій Україні. У зверненні також пропонується виплачувати вдовам ліквідаторів, котрі працювали на ЧАЕС з 26 квітня по 14 грудня 1986 року, пенсії у розмірі не нижче 90% від пенсії померлого чоловіка. А також прирівняти ліквідаторів аварії на ЧАЕС до інвалідів війни, надавати ліквідаторам щорічну виплату на оздоровлення в повному обсязі, забезпечити безплатне санаторно-курортне лікування та житлом тих, хто цього потребує.
У своєму зверненні ліквідатори зазначають, що осіб такої категорії — які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС з 26 квітня по 14 грудня 1986 року безпосередньо на станції — залишилося в Україні близько 3—5 тисяч. «Тож тих мільярдів, про котрі говорять посадовці, для ліквідаторів не потрібно, мабуть, досить і одного, — йдеться у зверненні. — Таким чином буде встановлена законність та виконана конституційність держави».

Під зверненням підписалися 37 інвалідів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС Чернігівської області.