Загрібатимуть магму чужими руками

Олег Соскін, економіст (про революційну ситуацію в Україні):

— Здається, що вулкан мовчить. Але це не так. У ньому зараз збирається дуже багато гарячої магми. Якщо цей вулкан, не дай Боже, прорве, то мало нікому не здасться.

Від чергового:

— І знову наші олігархи зароблять на очисних роботах...
 
Ревнивий Шендерович
 
Віктор Шендерович, сатирик:
 
— Наші телевізійні інформаційні страшилки розраховані на одного глядача — В.В. Путіна.
 
Від чергового:
 
— Пане Шендерович, ваші страшилки теж були розраховані на того самого глядача. Тепер він дивиться інші страшилки, а вас жаба давить: «Ах, Вова дивиться не моїх лялечок!».
 
Обережно з діагнозом
Юрій Луценко, політик (про процес над екс-депутатом, одеситом І. Марковим, який потрапив в опалу):
 
— Прикол нинішніх подій навколо Ігоря Маркова в тому, що нині висувають йому те саме обвинувачення, яке в 2009 році висував я, очолюючи МВС... Ну що ж, у боротьбі фракції холери із групою чуми я вітаю, власне, результативність самопожирання...
 
Від чергового:
 
— Тут треба бути обережним із діагнозом. А то вас можуть посадити тепер уже за... порушення клятви Гіппократа!
 
Демісезонний... купальник
Рінат Ахметов, бізнесмен (про інвестиційний клімат в Україні):
 
— А що потрібно Україні? Правила. Щоб не вийшло так, що Україна зустрічає інвестора в костюмі, а проводжає в купальнику!
 
Від чергового:
 
— Та ж він, інвестор цей, приїхав навесні, а ми проводжаємо влітку. Про здоров’я його дбаємо. А могли б, як то кажуть, у гробу його бачити... 
 
Одразу видно, що інтелігент
 
Михайло Добкін, голова Харківської облдержадміністрації (про представників «Свободи»):
 
— Я вас («Свободу») попереджаю через ваших представників у цьому залі, ми вам ваші портрети Шухевича і Бандери засунемо в ті місця вашого тіла, де їм буде комфортніше, ніж на харківських стадіонах і на вулицях. Тільки не забудьте їх попередньо у трубочку скрутити.
 
Від чергового:
 
— Боже, а хто тепер цей текст губернаторові написав?.. Не інакше як гей якийсь...
 
Безцінна
 
Дональд Туск, прем’єр-міністр Польщі (підсумував дискусії європейських лідерів про асоціацію з Україною словами):
 
— У нас «важкий оптимізм» із приводу підписання цієї угоди, тому що бажання підписати асоціацію з Україною є, але не за всяку ціну.
Від чергового:
 
— А все тому, що Юлія Володимирівна Тимошенко в нас просто безцінна... Її продавати — собі дорожче. І ваш «важкий оптимізм» може перетворитися на наше «гірке сьогодення»...
 
У фокусі...
Григорій Карасін, заступник міністра закордонних справ РФ (закликає Євросоюз знайти таку форму взаємодії із країнами СНД, яка не змушувала б їх вибирати між Росією та ЄС):
 
— Наше загальне сусідство повинно бути без розділових ліній, а не майданчиком для геополітичної гри навколо так званих «фокусних держав».
 
Від чергового:
 
— Вибачте за різкість, але ви ще згадаєте: закріплювач — союз нерушимий, проявник — КДБ. Хоча, зрозуміло, у вас зірвалася витримка. І хочеться такої ось експозиції: «Дядько-ЕС, іди-но з моєї пісочниці!».
 
Мал. Василия ФЛЬОРКА, Миколи КАПУСТИ, Костянтина КАЗАНЧЕВА.
 
 
 
 
 
 
 
 
Чергував по «Куреню» Віталій СУДДЯ.