Президент України Віктор Янукович у вітанні учасникам та гостям Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми сімейної медицини в Україні», яка відбувається в Києві, наголосив, що сімейна медицина відіграє значну роль у захисті та збереженні здоров’я нації, повідомили у прес-службі Президента.

«Вітаю вас із початком роботи Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 25-річчю створення сімейної медицини в Україні. За цей час сімейна медицина пройшла нелегкий шлях становлення і сьогодні відіграє значну роль у захисті та збереженні здоров’я нації», — наголосив глава держави.
На його думку, високий професіоналізм, відповідальність сімейних лікарів та відданість благородній справі стануть надійною запорукою подальшого розвитку вітчизняної медицини.
А у столиці ті, хто надає первинну медичну допомогу населенню, віднині їздитимуть до пацієнтів на нових автомобілях. «Відповідно до потреб усі райони міста отримають нове обладнання і транспортні засоби. Автомобілі допоможуть медикам оперативніше прибувати на виклики пацієнтів, а в разі необхідності — доставляти їх до медичних закладів району. Нове обладнання в амбулаторіях загальної практики/сімейної медицини значно підвищить якість надання медичної допомоги. Крім того, в рамках реалізації медичної реформи, ініційованої Президентом України, місто й надалі вживатиме всіх необхідних заходів щодо поліпшення матеріально-технічного стану медичних закладів та соціального забезпечення лікарів», — зазначив заступник голови КМДА Віктора Коржа.
ЮНІСЕФ попереджає про небезпеку спалаху інфекційних захворювань
У Всесвітній день боротьби з поліомієлітом, який відзначали вчора, ЮНІСЕФ (дитячий фонд ООН) нагадує, що наша країна є однією з небагатьох у світі з високим ризиком спалаху поліомієліту у зв’язку з низьким охопленням дітей імунізацією.
Вірус поліомієліту циркулює в Ізраїлі. Ймовірні випадки захворювання були зареєстровані і в Сирії. Українські діти особливо вразливі, бо менш як 50% вакциновано проти поліомієліту.
«На відміну від хвороб, вакцини не вбивають. У не вакцинованих проти поліомієліту дітей хвороба може призвести до смерті та інвалідності на все життя. Вакцинація дуже важлива для захисту здоров’я дітей», — зазначає Юкіе Мокуо, голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.
Лобіювання проти вакцинації, скептицизм та дезінформація населення про щеплення в Україні є одними з причин швидкого зниження охоплення імунізацією. За даними опитування ЮНІСЕФ, лише 46% населення позитивно ставиться до імунізації. В Україні останнім часом це вже призвело до спалахів таких інфекційних захворювань, як: кір, краснуха, кашлюк та епідемічний паротит (свинка).
На знімку: працівники медичної служби Голосіївського району Києва розглядають нові авто.
 Фото Олексія ІВАНОВА (Укрінформ).