Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко провів засідання робочої групи з підготовки змін до Закону України «Про вибори Президента України» в частині діяльності ЗМІ. До участі були запрошені представники громадських організацій, медіа, юристи. Розглядалися питання необхідності правового регулювання політичних дебатів під час президентських виборів у 2015 році, політичної реклами на телебаченні, процедури та строки проведення теледебатів, порядок використання аудіовізуальних ЗМІ, повідомили у прес-службі політика.
Учасники засідання дійшли згоди, що законодавство потребує розширення формату теледебатів другого туру, розмежування понять «передвиборна агітація» та «політична реклама», засобів протидії антирекламі, заборони ведучим теледебатів коментувати перебіг теледебатів в інтересах одного з кандидатів.
Підсумовуючи, голова комітету зазначив, що Україні потрібні цивілізовані європейські дебати кандидатів у президенти. Йдеться передовсім про другий тур виборів, у який вийдуть переможці першого етапу перегонів, котрі повинні представити стратегію розвитку України щонайменше на п’ять років. Тому необхідно прописати чіткіші принципи проведення дебатів, їх тематику, функції ведучого тощо.