У Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відбулося засідання робочої групи з опрацювання проекту закону про внесення змін до статті 276 Кримінального кодексу України (щодо підвищення ефективності забезпечення безпеки руху та експлуатації транспорту).
На засіданні наголошувалося, що законопроект розроблено з метою приведення законодавства України у відповідність до загальновизнаних норм, принципів міжнародного права та міжнародних стандартів.
Під час обговорення зазначалося, що запропонована проектом кримінальна відповідальність за статтею 276 Кримінального кодексу повинна наставати не за будь-яке абстрактне створення небезпеки, а лише за реальне заподіяння шкоди життю або здоров’ю людини з необережності. Адже, згідно з нормами чинної редакції статті 276 Кримінального кодексу, небезпеку для життя людей або настання інших тяжких наслідків становлять практично будь-які порушення правил безпеки руху та експлуатації транспорту (як джерела підвищеної небезпеки), оскільки вони можуть спричинити аварію чи катастрофу.
За підсумками обговорення ухвалено рішення продовжити роботу над законопроектом з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій.