Комітет Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя підтримує проект закону про організацію та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу. Законопроектом (№3127) пропонується створити правові, соціальні, економічні та організаційні умови підготовки України до проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу шляхом прийняття окремого закону та внесення змін до низки законодавчих актів.
Зокрема, пропонується в статті 208 Земельного кодексу доповнити перелік об’єктів, відповідно до якого громадяни та юридичні особи у разі використання земельних ділянок для будівництва об’єкта авіаційної інфраструктури звільняються від відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва.
Крім того, пропонується внести зміни до статті 7 Закону «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», якими передбачається безплатна передача з державної у комунальну власність об’єктів, будівництво, реконструкція, капітальний ремонт, реставрація, технічне переоснащення яких здійснювалось за рахунок державних коштів у рамках виконання завдань і заходів з підготовки та проведення Євробаскету-2015.
За підсумками обговорення, народні депутати наголосили на необхідності найскорішого прийняття законопроекту для забезпечення ефективної підготовки України до проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.
На думку членів комітету, запропонований проект закону дасть змогу вдосконалити порядок відчуження земельної ділянки, інших об’єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, для будівництва споруд, передбачених Державною соціальною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу. Проведення такого заходу, підкреслили парламентарії, позитивно вплине і на внутрішню економічну ситуацію в державі, і на міжнародний імідж.
Вл. інф.