Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення правил рибальства.
Законопроектом (№3079) пропонується посилити адміністративну відповідальність за порушення правил використання об’єктів тваринного світу, а саме, риби та інших водних живих ресурсів, а також вимог щодо охорони середовища їх перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування.
Зокрема, згідно із змінами до статті 85 КпАП, за грубе порушення правил рибальства із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, використання промислових знарядь лову без дозвільних документів тощо — штраф для громадян від 1955 гривень до 2975 гривень з конфіскацією знарядь, для посадових осіб — від 2380 гривень до 3910 гривень з конфіскацією знарядь.
Проектом також передбачається посилити відповідальність за порушення правил рибальства у вигляді проведення робіт на рибогосподарських водних об’єктах без погодження відповідно до законодавства та невжиття заходів щодо збереження середовища існування та умов відтворення водних біоресурсів.
Члени комітету підтримали законопроект, прийняття якого, на їхню думку, дасть змогу зменшити незаконне використання риби та інших біоресурсів у водних об’єктах, у тому числі внутрішніх морських водах і територіальному морі, виключній (морській) економічній зоні та на континентальному шельфі України.
За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Виконуючий обов’язки директора Інституту законодавства Верховної Ради України Олег Зайчук (ліворуч) та завідувач секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань верховенства права та правосуддя Сергій Остапець під час обговорення нового проекту закону «Про прокуратуру».