Делегація з Житомира повернулася зі Швеції, де вивчала досвід енергозбереження. Ще у вересні місто для впровадження систем із заощадження тепла та електроенергії отримало півтора мільйона євро грантових коштів. Було також підписано кредитний договір із корпорацією НЕФКО на суму три мільйони євро. За ці гроші здійснять термомодернізацію будівель бюджетної сфери: дитячих садочків, шкіл і першої міської лікарні — пологового, терапевтичного, травматологічного та урологічного відділень. Як зазначив перший заступник міського голови Сергій Сухомлин, під час перебування у Швеції члени делегації ознайомилися з європейськими підходами та вимогами до проведення термомодернізації, отримали консультації стосовно оформлення документації. 
У рамках співпраці з НЕФКО планувалося здійснити термомодернізацію 19 соціальних установ. Завдяки ефективному використанню коштів вдасться охопити 25 об’єктів. Роботи планують розпочати вже навесні. А взимку проведуть проектування й експертизу. 
Тим часом для вивчення досвіду впровадження енергоефективних проектів у Житомирі побували очільники низки міст — членів Асоціації міст України та їх заступники.
 
Житомир.