З вимогою повернути борги із зарплати вчора в Києві мітингували мостобудівники за підтримки профспілки «Серп і молот». У серпні цього року робітники, які зводили залізничний міст над Видубицьким автовокзалом, перекрили його. Так учасники акції заявили про те, що роботодавець не розрахувався з ними повністю. На жаль, дотепер проблему не розв’язано.

Голова профспілки «Серп і молот» Віталій Махінько так прокоментував ситуацію «Голосу України»:

— Тоді міська прокуратура відкрила справу з нашого питання. Пообіцяли, що протягом двох-трьох тижнів погасять борги. Минуло вже два місяці, а не виплатили жодної копійки. Понад те, керівник підприємства-боржника ТОВ «БМК Планета-міст» сказав робітником, що зарплати тепер вони не отримають, тому що підприємство «подають» на банкрутство. А йдеться про заборгованість від півроку до півтора року і суми від 20 до 40 тисяч гривень. Ми сподіваємося, що уряд втрутиться в ситуацію і будівельникам повернуть чесно зароблені гроші, а також покарають винних у цих невиплатах.

На запитання — чи не хочуть робітники подати до суду на роботодавця, представник профспілки відповів, що «виграти суд і отримати зарплату по суду — не те саме». Мовляв, сумний досвід у таких справах є.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.