За п’ять місяців нинішнього року інтерес до вкладення коштів у Севастополь виявили 85 інвесторів. Натомість місто зацікавили пропозиції лише 16 з них, винятково російські. Таку статистику оприлюднив на засіданні Агентства стратегічного розвитку Севастополя (АСРС) заступник директора Віталій Хворост.

Але і для 16 «відбірних» інвесторів перспективи не такі райдужні, як може видатися. За словами В. Хвороста, «все гальмує небажання уряду Севастополя вирішувати економічні питання». «Уряд» створив ще один фільтруючий орган, паралельно з АСРС, — Корпорацію розвитку, яка не сприяє розв’язанню проблем.

Настороженості інвесторам, які вирішили сприяти економічному розвитку Севастополя, додають і останні міські новини. Як повідомляють місцеві ЗМІ, «сьогодні кілька сотень співробітників підприємства «ІнтерФлотПродукт» не змогли розпочати роботу. Нинішній власник називає події, які відбуваються на заводі, рейдерським захопленням. Співробітників не пускають на робочі місця. А територією ходять представники приватного охоронного підприємства, озброєні кийками». І ще: «Близько 20 невідомих, представившись співробітниками якоїсь охоронної компанії й місцевою «самообороною», намагалися захопити адміністративне приміщення торговельного центру «Sea Mall».

Севастополь.