Учора відбулася чергова сесія Київради. Депутати, котрі засідали загалом три години, оперативно розглянули 119 питань. Зокрема, внесли низку змін до бюджету столиці на цей рік і до Програми соціально-економічного розвитку столиці-2013. Проекти рішень ухвалювалися ними швидко і без заперечень.

Біля Київради зібрались як прихильники (на знімку), так і противники роботи міських депутатів. Прихильники вимагали не заважати вирішенню соціальних програм.

Чотири мільйони гривень виділили на будівництво наземного пішохідного переходу від вулиці Милославської до вузла пересадки на міську кільцеву електричку. На завершення І черги будівництва гідровузла в мікрорайоні Бортничі та введення в експлуатацію свердловин перерозподілили 5 мільйонів гривень.
На роботи з реконструкції прийомних відділень Олександрівської лікарні виділено 5 мільйонів гривень, а на реконструкцію будинку Київської міської станції швидкої медичної допомоги і медицини катастроф — 930 тисяч гривень.
На реконструкцію Музею Тараса Шевченка в рамках підготовки до святкування 200-річчя від дня народження поета за рахунок додаткових субвенцій з державного бюджету виділено 4 мільйони гривень.
Також було передано житлові приміщення прокуратурі та міліції. Київській прокуратурі віддали приміщення в Деснянському і Дніпровському районах (вул. Лебедєва, 14-а, площа — 1008,4 кв. м). Також їй відписали будинок №1-а по вулиці Лабораторній. Своє приміщення в столиці одержала й Київська обласна міліція. Київрада віддала до сфери її управління приміщення площею 700 квадратних метрів по вулиці Старовокзальній. Раніше це приміщення обласна міліція орендувала за 1 гривню. Як зазначив доповідач, «виселити їх звідти без табельної зброї не вдасться». Також своїм рішенням Київрада дозволила Оболонському районному військкомату взяти у безплатну оренду автомобіль «Шкода».
За словами секретаря Київради Галини Гереги (на знімку), три рішення було «ухвалено для енергозбереження»: про затвердження Порядку реалізації енергозберігаючих проектів у рамках енергосервісних договорів і два проекти рішень про залучення кредитів, на 4 тисячі і 5 тисяч євро відповідно, від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО). Також депутати оприлюднили низку запитів щодо відсутності гарячої води в житлових будинках, ремонту доріг і несанкціонованої забудови.
«Про наступне пленарне засідання, про його проведення ми оголосимо додатково», — сказала Галина Герега, закриваючи сесію.
Тим часом депутати від опозиційних фракцій Верховної Ради в середу прийшли під Київраду з метою заблокувати її, на їхню думку, нелегітимну роботу. Однак приміщення вже було оточено щільним кордоном «Беркута». Пізніше під’їхали ще кілька автобусів зі спецназівцями. Після спроби штурму та його придушення міліцією лідер фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Арсеній Яценюк провів перед протестувальниками мітинг. По його закінченні сутички активістів з «Беркутом» спалахнули з новою силою. Близько 11-ї ранку протестна акція опозиції завершилася. «До Попова ми прийдемо, коли тут не стоятимуть 500 силовиків», — пояснив Арсеній Яценюк.
Правоохоронні органи заперечують застосування сльозогінного газу проти мітингувальників.
За інформацією інформагентств.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА та прес-служби Київради.
Під час акції.