Перший заступник Голови Верховної Ради Ігор Калєтнік взяв участь у засіданні парламентського Комітету з питань податкової та митної політики.

Нині, підкреслив він, комітети — це головна професійна платформа Верховної Ради, і від їх роботи залежить якість законів, до розгляду яких потрібно підходити надзвичайно виважено.

«Дуже добре, що сьогодні є повне порозуміння між політичними силами, і Верховна Рада досить продуктивно почала працювати. Важливо, щоб зміни і пропозиції, які розглядаються на засіданні вашого комітету, були справді корисними для суспільства. Бізнесменів нині, мабуть, хвилює не так рівень оподаткування, як стабільність своєї роботи, можливість довгострокового планування, — зазначив І. Калєтнік. 

У інтерв’ю журналістам перший заступник керівника парламенту заявив, що сьогодні ніхто не дав конкретної відповіді, які економічні переваги ЄС для України.

За його словами, Кабмін тільки найближчим часом вивчатиме умови та текст Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Водночас, за підрахунками міжнародних і російських експертів, членство в Митному союзі буде вигідним для України. І в разі вступу до союзу із Росією, Білоруссю та Казахстаном принесе нашій економіці додаткові 1,15% зростання ВВП щороку. Він також зазначив, що більша частина українських підприємств акумульовані на своїх партнерів з Росії.

І. Калєтнік підкреслив, що відповідь на питання відносин із Митним союзом необхідно давати якнайшвидше, і це має зробити лише український народ.

Під час засідання народні обранці вирішили рекомендувати парламенту прийняти в першому читанні проект закону про внесення змін до Митного кодексу — щодо митної вартості товарів та методів її визначення (№2061а) і проект закону про внесення змін до статті 288 та підрозділу 6 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу — щодо орендної плати за водогосподарські об’єкти (№2384а).

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік і голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.