Кримськотатарський телеканал ATR планує на початку 2015 року випустити на екрани художній серіал, присвячений основоположникові Кримського ханства — Хаджі Гераю (Гірею).

Ця стрічка — синтез реальних історичних подій та художнього вимислу, хоча великої свободи сценаристам обіцяють не давати. Крім історичної лінії в канву подій уплетуть трохи любовних, розповідь про дитячі роки та юність кримського хана. «Життя Хаджі Герая дуже багате подіями: він двічі сходив на престол, його намагалися вбити, ледь не отруїли... І хана, і його родину хотіли знищити. Він боровся не тільки за своє незалежне ханство, він боровся за своє життя, — каже режисер серіалу Алі Хамраєв. — Ми не хочемо, щоб наш серіал сприймався як «мило». Прагнемо, щоб у ньому кипіли пристрасті!»

Проект під назвою «Зірка Хаджі Герая» буде з 12 серій по 45 хвилин. Основним місцем зйомок стануть Ханський палац у Бахчисараї та його околиці, а також фортеця Чуфут-Кале, Генуезька фортеця в Судаку. Крім того, частина зйомок проходитиме в Литві, Росії, Туреччині й Італії. За задумом авторів, серіал «Зірка Хаджі Герая» стане першою частиною масштабного проекту «Зірки Бахчисарая», що розповість телеглядачам про видатних кримських ханів.