Комітет з питань науки і освіти за період роботи другої сесії сьомого скликання провів 11 засідань, на яких розглянув 113 питань (81 стосувалося законопроектів та проектів постанов парламенту). Підготовлено до першого читання та подано Верховній Раді України 30 законодавчих актів.
Зокрема, комітетом запропоновано для розгляду у другому читанні чотири законопроекти, про які «Голос України» докладно розповідав.
Члени профільного комітету ініціювали також проведення парламентських слухань на тему: «Доступність та якість загальної середньої освіти: стан і шляхи поліпшення»; відбулося два комітетські слухання. За підсумками обговорення актуальних освітніх проблем підготовлено рекомендації парламенту, уряду, центральним органам виконавчої влади.
За період другої сесії сьомого скликання комітет організував п’ять круглих столів, зокрема, на теми: «План дій щодо вищої освіти: прогнози і ризики», «Проблеми законодавчого врегулювання організації виробничої практики учнів і студентів навчальних закладів», «Концепція профільного навчання: перспективи ухвалення якісного нормативно-правового акта» тощо.
Народні депутати в порядку контролю за виконанням прийнятих рішень розглянули питання про виконання Рекомендацій комітетських слухань «Про участь центральних та регіональних органів виконавчої влади, об’єднань роботодавців у формуванні трудового потенціалу держави та професійній підготовці кваліфікованих робітників для сучасної економіки України», схвалених рішенням комітету 10 січня 2012 року.
Продуктивно пройшов семінар-нарада з освітянськими профспілками, на якому обговорювали проблеми стану нормативно-правового регулювання оплати праці і дотримання законодавчо визначених соціальних гарантій для педагогічних працівників.
У звітному періоді комітет провів виїзне засідання на Чернігівщині, де активно обговорювали тему про роботу органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування Чернігівської області стосовно дотримання законодавства України про освіту.
Члени комітету підготували чотири інформаційно-аналітичні матеріали, видали збірник законодавчих актів, чотири статті.
Вл. інф.