Із другої половини дня неділі й до глибокої ночі в Криму тривала операція з визволення людей, котрі опинилися заблокованими у вагончиках канатної дороги Місхор — Ай-Петрі. Численні сигнали про НП надійшли рятувальникам о 15.40 11 серпня. Виїхавши на місце, оперативна група фахівців кримського Главку МНС на чолі з генерал-майором Сергієм Шаховим з’ясувала, що через технічну несправність між небом і землею опинилися 75 пасажирів канатки. 35 з них застрягли поблизу станції Місхор на висоті близько 50 метрів, а ще 40 пасажирів були заблоковані у вагончику, що висить на висоті приблизно 130—140 метрів, ближче до плато Ай-Петрі.

Нагадаємо: Місхор — Ай-Петрі — найдовша в Криму канатна дорога протяжністю майже три кілометри, має всього три проміжні станції. Враховуючи характер несправності й те, що усунути її швидко не вдасться, рятувальниками було прийнято рішення евакуювати людей за допомогою канатів. В операції брали участь близько ста осіб. Це не тільки безпосередньо бійці МНС, а й медики, психологи, співробітники канатної дороги. Велику допомогу надали працівники Ялтинського міськвиконкому, які забезпечили людей їжею та доправили їх до Ялти. У результаті спільних дій уже о 18:45 з нижнього вагончика на землю спустили 28 осіб, а до 21:00, коли на гори опустилися сутінки, всю групу пасажирів цього вагончика було евакуйовано.

Увесь цей час тривала підготовка до другої, складнішої, частини рятувальної операції. Увечері з другого вагончика спустили перших 17 туристів, зокрема шістьох дітей. Завдання ускладнювалося настанням темряви. На щастя, вітер був несильним, 10—12 м/с, але канати усе одно час від часу чіплялися за сосни, якими тут укритий увесь схил. До того ж місце аварійних робіт доводилося освітлювати генераторами.
Утім, попри всі складності, до опівнічної години рятувальна операція успішно завершилася. З поламаної канатки зняли останнього пасажира, ніхто не постраждав. Усіх їх доправлено до Ялти, де їм надано необхідну допомогу.