З такими запитаннями в соціальних мережах звернулися кримчани до представників «влади», коли 19—21 грудня було введено аварійний графік від’єднань електроенергії. Ті самі запитання адресували й журналісти.
Причиною багатогодинних від’єднань стала аварія на двох із трьох ліній електропередач, що живлять Крим, на материковій частині України. Цікаво, що ніхто цього разу не звинувачував якихось «бандерівців», а весь арсенал, у тому числі й виразів, які не можуть бути опубліковані в пресі, кримчани адресували саме представникам так званого кримського уряду.
«Де ж хвалені генератори, які Росія нібито поставляла в Крим? У мене — маленька дитина, я не можу їй розігріти ні їжу, не можу викупати, не працює опалення, плита, продукти пропали, що робити? — адресує своє запитання на офіційний сайт «уряду» Криму одна з мешканок Сімферополя.
Справді, широко розрекламовані в російських ЗМІ генератори, поставлені в Крим російським МНС і Міноборони (а це, нібито, понад 1,5 тисячі одиниць) у дивний спосіб зникли на кримських просторах.
Насправді «енергонезалежність від України» не вийшла, бо власної генерації на півострові ледь вистачить на одне-два великі міста чи стільки само сільських районів. Або дизель-генератори, можливо, здатні забезпечити роботу стратегічних об’єктів, утім, не населення!
Для забезпечення «енергетичної незалежності» Криму з бюджету РФ планували виділити понад два мільярди рублів, але у зв’язку з нелегкими часами російської економіки навряд чи це можливо. Тож люди й запитують, а чи варто було каламутити воду з так званим референдумом?