Прикарпатські освітяни провели акцію протесту під стінами облдержадміністрації (на знімку). Майже півтисячі педагогів висловили свою незгоду з урядовими намірами скасувати їм доплати. Вони прихопили із собою символічні шкільні дзвіночки. Під їхній передзвін, тримаючи в руках плакати із написами «Бідний вчитель — ганьба державі», «Освітянам гідну зарплату», люди вимагали поваги до їхньої праці.

Звертаючись до колег, голова Івано-Франківської міської профспілкової організації працівників освіти Ганна Гривнак сказала, що вони протестують не проти уряду, а проти його планів скасувати доплати, які гарантує вчителям ст. 57 Закону України «Про освіту». За її словами, якщо влада забере у них надбавки за класне керівництво і стаж, на оздоровлення, щорічну винагороду, тоді молодий спеціаліст отримуватиме 1470 гривень, голий оклад педагога зі стажем становитиме 1800 грн. Цих грошей, на її переконання, багатьом вистачатиме хіба що на оплату комунальних платежів.

Мітингувальники закликали урядовців почути їх і не погіршувати соціальний статус освітян. Інакше обіцяють зібратися на мітинг під Кабміном.

Івано-Франківська область.

Фото Миколи МАЦЮКА.