Експертний висновок про стан несучих конструкцій у Будинку профспілок у центрі Києва, який згорів під час акцій протесту, підтвердив можливість відновлення будівлі. Про це заявив на прес-конференції голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будматеріалів України директор благодійного фонду «Відродження Будинку профспілок» Василь Андреєв.

Він зазначив, що в експертному висновку, який містить понад 400 сторінок, є «дослідження кожного вузла, кожної плити, кожної балки, яка існує в Будинку профспілок. І на підставі цього експертного висновку можна сказати, що Будинок профспілок перебуває в задовільному стані і потребує робіт з відновлення». Присутній на прес-конференції архітектор і один з експертів з дослідження стану Будинку профспілок після пожежі Артем Білик також підтвердив цю інформацію. При цьому він сказав, що багато плит перекриттів будівлі потребують заміни, утім, це, на думку експертів, не загрожує цілісності всієї конструкції.

Нагадаємо, навколо цієї будівлі вже тривалий час точаться дискусії, а нещодавно міський голова столиці Віталій Кличко заявив, що Будинок профспілок настільки постраждав від пожежі, що відновлювати його небезпечно.

 

Вл. інф.