Учора в столиці заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж побував у соціальній квартирі, де проходять реабілітацію вагітні жінки та молоді мами з дітьми раннього віку, які опинилися у кризових ситуаціях.
Облаштувати таку квартиру вдалося завдяки тісній співпраці кількох міжнародних громадських організацій та спонсорів із владою міста Києва. Як розповіла представник однієї такої організації Галина Скіпальська, вони тісно співпрацюють із соціальними службами, пологовими будинками тощо, які й надають їм інформацію про жінок, котрі опинилися на узбіччі і самі собі не можуть зарадити. Тоді на допомогу приходять громадські активісти та благодійники, і вже вони стукають у двері чиновників, щоб ті посприяли в отриманні документів, допомогли стати на облік тощо, а з жінками тим часом проводять психологічні бесіди, їх консультують юристи та педагоги.
На знімку: медична патронажна сестра Тетяна Якименко, Надія Барабаш з сином Геннадієм, заступник голови КМДА Віктор Корж.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.