У місті Вилкове, розташованому в дельті Дунаю, почала працювати лінія з виробництва брикетів із відходів очерету. З його допомогою опалюватиметься будівля Вилковської міськради, де встановлено спеціальний котел. У такий само спосіб почнуть обігрівати кордони інспекторів служби державної охорони Дунайського біосферного заповідника. Частина вироблених брикетів піде в продаж — для потреб місцевого населення.
Проект встановлення лінії із брикетування — перший в українському Придунав’ї. Сировини для такого палива в регіоні в надлишку. У Вилковому працює дев’ять підприємств із заготівлі очерету. Відходи після його сортування щорічно становлять майже 300 тонн і з мінімальними витратами можуть бути використані для виробництва паливних брикетів. Потужність лінії дає змогу брикетувати до 400 кілограмів очерету на годину, і вона буде повністю завантажена протягом усього сезону — з жовтня по грудень.
Брикети — це добре спресовані блоки сухого очерету. Ними можна ефективно обігрівати будівлі, спалюючи у спеціальних твердопаливних котлах або навіть у звичайних сільських печах. Котли ефективніші, вони мають вищий коефіцієнт корисної дії, можуть бути приєднані до системи опалення будинку.
У рамках проекту в місцевій міській раді встановлено саме такий котел. Міський голова Вилкового Микола Дзядзин каже, що «завдяки переходу на опалення міськради брикетами можна зберегти частину коштів і передати їх для школи та дитячих садків. Незабаром у Вилковому відкриють третій дитячий садок, який планується опалювати брикетами».
 
Одеська область.