В Одесі не вщухають пристрасті через рішення Кабінету Міністрів приєднати Державний аграрний університет до Національної академії харчових технологій.
Сьогодні в університеті готують ветеринарів, агрономів, землевпорядників та механізаторів. Цих фахівців тепер випускатиме Національна академія харчових технологій. Логіка чиновників у тому, щоб, так би мовити, об’єднати усі процеси — від землі до тарілки, і принагідно зекономити на фінансуванні. Однак науковці категорично не згодні. «Харчові технології — це, передусім, інженерні спеціальності, тоді як аграрії більше зав’язані на біології», — твердить проректор з наукової роботи ВНЗ Володимир Герасименко. За його словами, тоді вже логічнішими будуть інші «злиття» — наприклад, ветеринарів приєднати до медичного університету.
Насторожує викладачів і вже існуючий досвід «злиття». «Протягом року Академію холоду приєднали до Академії харчових технологій. Сьогодні від першої практично нічого не залишилося. Багато людей звільнено», — зауважує Володимир Герасименко. Тому обіцянкам «нікого не скорочувати» в університеті віри не ймуть.
Крім того, як вважають викладачі, ще однією можливою причиною рішення приєднати їхній ВНЗ до академії є майно. За словами проректора, у проектах документів вказується, що студентів переведуть до академії, а питання нерухомої власності закладу там не розглянуто взагалі.