У гірничо-лісовій зоні Кримського півострова обладнано двісті чотири туристичні маршрути. Для мандрівників підготовлено й вісімдесят чотири туристичні стоянки. Про це повідомляє прес-служба Республіканського комітету АРК з лісового й мисливського господарства.
За словами начальника рекреаційної ділянки ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Великий каньйон Криму» Сергія Цюприка, у найбільш відвідуваних місцях лісники встановили урни, лавочки та наочну агітацію із правилами поведінки в лісі. «Поблизу стежок прибрано сухі дерева, небезпечно розташовані камені, розширено й укріплено стежки, встановлено сходові марші. Також укріплено переходи через струмки й річки, прибрано осколки каміння і встановлено додаткові огородження на небезпечних ділянках», — зазначив він.
Сьогодні тут платними є вісім об’єктів природно-заповідного фонду й двадцять три об’єкти Ялтинського гірничо-лісового природного заповідника. Плату стягують тільки за надавані держлісохороною послуги на турстоянках і в місцях відпочинку. За прохід по лісу з туристів гроші не беруть.