Майже 120 тисяч жителів Дніпропетровщини взяли участь в обласному суботнику, присвяченому Дню пам’яті початку Великої Вітчизняної війни та святкуванню Дня Конституції України. Це на 20 тисяч людей більше, ніж під час попереднього такого заходу. Упорядковано 1200 пам’ятних місць!
Завдяки громадянам удалося навести порядок на 3,5 тисячі гектарів парків, скверів, алей і прибудинкових територій, ліквідувати понад 500 стихійних смітників, очистити від сміття майже 200 кілометрів берегів.
Як розповіли кореспонденту «Голосу України» в ОДА, нові зелені зони з’явилися в Нікопольському і Софіївському районах, нові газони та квітники — у Кривому Розі, Марганці, Новомосковську, Павлограді, а також в Апостолівському, Верхньодніпровському, Нікопольському, Павлоградському, Покровському, Синельниківському, Солонянському і Софіївському районах.
«Під час суботника посадили близько 300 дерев і кущів, створено майже сім гектарів квітників і газонів, — зазначають в ОДА. — Прибрано від сміття майже півтори тисячі кілометрів доріг, комунальниками відремонтовано майже п’ять тисяч квадратних метрів асфальтобетонного покриття доріг. У Нікополі, Новомосковську, Павлограді та П’ятихатському районі встановлено чотири нові дитячі майданчики».
Дніпропетровська область.
Фото надано прес-службою ОДА.