Згорілу під час подій на Майдані будівлю Будинку профспілок вчора штурмували активісти (на знімку). Люди намагалися встановити над приміщенням свій контроль, бо, на їх думку, будівельники навмисне руйнують несучі стіни споруди, аби згодом визнати її небезпечною.

Організатори акції «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції» (КУПР) стверджують: коли вся увага громадськості прикута до спростування Віталієм Кличком своєї заяви щодо намірів знести будівлю профспілок, руйнацією займається приватна фірма.

Нещодавно, оглядаючи споруду, активісти з’ясували, що експерти НДІ будівельних конструкцій зробили висновок про те, що будівля не потребує знесення, а її первинний вигляд можна врятувати, замінивши пошкоджені конструкції.

Громадськість планує блокувати будівлю, доки Федерація профспілок України не підготує проект реконструкції та не отримає декларацію на її проведення. У такий спосіб КУПР намагається привернути увагу компетентних органів до діяльності керівництва ФПУ та ТОВ «ФК БУД», внаслідок якої мало не знищено Будинок профспілок.

Вл. інф.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.