Постанова Верховної Ради України

4 квітня 2013 року виповнилося 60 років з дня народження видатної співачки (сопрано) українського походження, виконавиці українських народних та популярних пісень Квітки Цісик.

Враховуючи вагомий внесок творчості Квітки Цісик у популяризацію української пісні за кордоном, Верховна Рада України постановляє:

1. У 2013 році відзначити на державному рівні 60-річчя з дня народження Квітки Цісик.

2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:

у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 60-річчя з дня народження Квітки Цісик;

у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 60-річчя з дня народження Квітки Цісик, вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення цих заходів.

У плані заходів передбачити, зокрема:

проведення у навчальних закладах тематичних уроків, лекцій, вечорів, літературно-мистецьких конкурсів, присвячених життю і творчості Квітки Цісик;

видання ювілейного компакт-диска з творами Квітки Цісик.

3. Рекомендувати Міністерству закордонних справ України, Міністерству культури України, Міністерству освіти і науки України сприяти проведенню культурних заходів у рамках міжнародного проекту «Незабутня Квітка».

4. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і творчій діяльності Квітки Цісик, сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 60-річчя з дня її народження.

5. Запропонувати Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» випустити серію поштових марок, присвячених 60-річчю з дня народження Квітки Цісик.

6. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.

7. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України Володимир РИБАК.

м. Київ, 

21 травня 2013 року

 

№ 286-VІІ.