Для членів Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності відбулася презентація проекту «Участь державних і недержавних установ і організацій у реалізації проекту «Фінансова грамотність».

Народний депутат України Денис Дзензерський, за сприяння якого навчальний курс «Фінансова грамотність» було презентовано нещодавно в Дніпропетровську, відзначив важливість проекту та закликав народних депутатів розвивати його і в своїх регіонах.
«Адже фінансово грамотні люди більшою мірою захищені від фінансових ризиків і непередбачених ситуацій, а отже, здатні протистояти фінансовому шахрайству», — сказав Денис Дзензерський.
Під час обговорення народні депутати підтримали ініціативу розвитку програми «Фінансова грамотність» у своїх округах і в Україні загалом і підтвердили готовність сприяти її впровадженню.
За словами ректора Університету банківської справи Національного банку України професора Тамари Смовженко, після світової фінансової кризи у світі швидкими темпами впроваджуються програми підвищення фінансової грамотності населення. Сьогодні 25 країн приділяють особливу увагу цим питанням. Із 28 держав, в яких було проведено дослідження, Україна перебуває на 21-му місці за рівнем розвитку фінансової грамотності.
Довідково
Проект «Фінансова грамотність» розробили фахівці Програми розвитку фінансового сектору Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD/FІNREP) і Університету банківської справи Національного банку України.