Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про вищу освіту №1187-2 з дорученням головному комітету підготувати його до другого читання. Одночасно комітет рекомендує відхилити законопроекти про вищу освіту №1187-1 і №1187.
«Ми обираємо модель, за якою буде розвиватися вища освіта і країна на наступне десятиріччя. Тому нам треба піднятися над політичними амбіціями і прийняти за основу законопроект, який пропонує прогресивну модель розвитку вищої освіти і має шанс бути проголосований у цьому парламенті», — підкреслила голова комітету Лілія Гриневич.
Законопроект №1187-2 розроблявся у співпраці з урядом, керівниками вишів, викладацьким складом, роботодавцями. Він отримав підтримку у професійних колах, відповідає потребам економіки, суспільства, державного управління.
На базі комітету буде створена робоча група, яка працюватиме над доопрацюванням законопроекту №1187-2, вносячи прогресивні норми інших законопроектів.
«Цей законопроект за своїм духом відповідає тим змінам, які потрібні українській вищій освіті. Він здатен створити в Україні реальну конкуренцію між вишами, яка призведе до зростання якості освіти. Особливо, якщо після першого читання його посилити слушними положеннями інших законопроектів», — зазначила голова Комітету з питань науки і освіти.
Вл. інф.