Затримано одного з двох підозрюваних у скоєнні резонансного вбивства в Красноармійську Донецької області, де 20 травня в гаражному кооперативі знайшли тіла трьох застрелених робітників шахтоуправління «Покровське». 

Про це повідомили журналістам у понеділок прокурор області Олег Сюсяйло та начальник Головного управління МВС України в області Роман Романов. З початку розслідування допитано понад 900 свідків, призначено 13 експертиз, що допомогло встановити особу одного зі співучасників. Йому 23 роки, працює на одній із шахт. Щодо підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Другого підозрюваного — 23-річного безробітного уродженця Красноармійська — оголошено в розшук. Удома в зловмисників знайдено цілий арсенал вогнепальної зброї та маску з прорізами для очей. Правоохоронці заявляють, що мотивом для скоєння злочину стало бажання заволодіти імпортним автомобілем одного із загиблих — «Тойотою Авенсіс» 2008 року випуску — та продати його.

«Вони рано вранці прийшли до автогаражного кооперативу, щоб заволодіти будь-якою іномаркою, — сказав Роман Романов. — Спочатку під’їхав один автомобіль і був один громадянин. За 12 хвилин приїздять ще двоє. Вони стають очевидцями. Щоб не залишати свідків, зловмисники йдуть на злочин».

Затриманий підозрюваний раніше не був судимим, так само, як і його спільник. На місці злочину знайшли 24 гільзи, а от чи фігурувала зброя в інших справах — встановить слідство. Викрадений автомобіль молодики кинули неподалік у лісосмузі: начебто через те, що колеса застрягли в ґрунті — і на машині було неможливо пересуватися.

Донецька область.