Учні школи у селі Старі Скоморохи Галицького району востаннє бачили м’ясо та масло в їдальні ще в січні.

І це аж ніяк не єдине порушення норм якісного харчування дітей, що виявлені під час прокурорської перевірки.

У лютому щодо посадовців-освітян, які допустили порушення під час закупівлі м’яса, відкрили кримінальне провадження. Тоді було встановлено, що впродовж минулого року для харчування галицьких школярів яловичину закуповували за завищеними цінами, внаслідок чого з районного бюджету переплатили понад 41 тисячу гривень.

Чергова інспекція засвідчила нові факти порушень: у деяких шкільних їдальнях взагалі не готували перших страв, в інших подавали лише гарніри, без риби і м’яса. Вони, як і масло, місяцями відсутні в меню. Порції окремих страв у кількох їдальнях важили вдвічі менше від встановленої норми.

Івано-Франківська область.

До речі

Прокуратура Солом’янського району Києва перевірила 14 дошкільних та загальноосвітніх закладів. У кількох з них виявлено продукти із закінченим терміном придатності. Зокрема, в одній із шкіл району дітей годували простроченими курячими яйцями. У двох дитсадках та двох школах молоко зберігалося у морозильній камері, а вершкове масло — з порушенням температурного режиму. Також у школах було виявлено м’ясну та сирну продукцію без супровідних документів, які б засвідчували їх якість та безпеку.

Крім того, під час перевірки медичного кабінету одного з дитсадків виявлено лікарські засоби із вичерпаним терміном придатності, застосування яких могло б створити реальну загрозу здоров’ю дітей.