Олександр, 18 років, НАУ:
— Мені ванільки не подобаються. Вони аж надто вдають із себе чутливих та загадкових принцес, здається, що все це нещиро. З ними дуже складно спілкуватись: це дівчата, до яких потрібен особливий підхід. Більшість хлопців, у тому числі і я, просто не в змозі знайти його, оскільки не вистачає терпіння.
Мені подобаються розумні, начитані і всебічно розвинені панянки. Якщо обирати між тендітною романтичною особою і сильною духом дещо грубою дівчиною, я все ж таки віддам перевагу першому варіанту. Дівчина повинна бути, перш за все, дівчиною, що означає жіночною й ніжною! Головне, щоб це не було напускним, як у більшості ванільок: вона має бути такою від природи. Другий тип дівчат годиться у друзі, але для стосунків та кохання — ні, принаймні, не для мене!
 
Юлія, 21 рік,  КДАВТ: 
— До ванільок я ніяк не ставлюсь: ані негативно, ані позитивно. Мені здається, що ці дівчата дуже наївні, дивляться на світ через рожеві окуляри і живуть у своїх вигаданих казках. Вони мріють про прекрасних принців, заморські країни, справжнє кохання і щасливе майбутнє. Звичайно, мріяти не шкідливо, і насправді всі дівчата від природи такі створіння, котрі частенько уявляють собі щось подібне. Але це зовсім не означає, що в реальності усе буде так само яскраво і чудово.
Потрібно не лише мріяти про ідеал, а хоча б інколи дивитись на речі реальніше. Я вважаю, що ванількам слід бути простими людьми, а не вдавати з себе недоступних принцес і привертати увагу своєю зовнішністю, ванільними цитатами та фотографіями у соціальних мережах. Адже хлопці люблять простих, турботливих і щирих дівчат.
 
Віталій,  18 років, НАУ:
— Можливо, моє ставлення до ванільок дещо стереотипне, але всі ці ванільні цитати, фотографії, шкідливі ванільні сигарети і шмарклі просто дратують. Не бачу у цій субкультурі зовсім нічого позитивного! Крім того, більшість ванільок — звичайні позерки, які корчать із себе принцес, але насправді палять, як кочегари, і використовують ненормативну лексику.
По-справжньому жіночні, витончені й романтичні дівчата — це добре. На таких завжди приємно дивитись. Для мене ідеальна дівчина — чесна і відкрита, добра і турботлива, а ще обов’язково вірна і гарна. Хочеться, щоб у ній була харизма, шарм і жіночність, адже дівчина повинна залишатись дівчиною. Звичайно, бій-жінки, які і коня на ходу зупинять, і в палаючу хату ввійдуть, також комусь до душі. Узагалі-то мені здається, що в дівчині повинно бути щось від бій-жінки, але водночас вона повинна залишатись жіночною і тендітною!
 
Тетяна, 18 років, КПІ:
— Про ванільок я знаю не з чуток. Адже у мене є дуже багато знайомих та подруг, які вважають себе частиною цієї молодіжної субкультури, що наразі є доволі популярною. Та мене дуже дратує, що будь-кого, у кого волосся зібране у вільний пучок, на майці чи футболці зображений британський прапор і хто носить модні легінси, одразу зараховують до ванільок! Насправді це не лише окремий стиль одягу, а й ціла система духовних цінностей, переконань і поглядів на життя та світ. Мені, наприклад, теж дуже подобається ванільний стиль, але до цього молодіжного руху я себе не відношу. А взагалі хочу сказати, що ці дівчата нормальні, але, звичайно, в усьому потрібно знати міру!